Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

ЕКОномско јачање младих

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На тржишту је приметан недостатак радне снаге за послове у пољопривреди који захтевају физички рад, а млади се нерадо укључују у ове послове. Становништво је све старије и постоји потреба да се млади оспособе и ангажују за послове уређења зелених површина, јавних и приватних.

У циљу решавања овог проблема Општински одбор покрета Горана у оквиру овогодишњег Јавног конкурса за реализацију Локалног акционог плана за младе у 2021. години реализује пројекат “ЕКОномско јачање младих”.

Специфични циљ пројекта је да се кроз запошљавање у удружењу на раду у расадничарским пословима појача учествовање младих, које се иначе не би волонтерски укључиле у активности удружења, ојача капацитет удружења и млади упознају са радом удружења и могућностима за стицање нових знања и вештина у овој области.

На овај начин пројекат пружа могућност да се млади без адекватних квалификација, дуже незапослени, ангажују на сезонским пословима, док се производња не развије у таквој мери да буде могуће њихово стално запослење или да сами понуде своје услуге на тржишту.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор