Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

ЕКОномско јачање младих

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

На тржишту је приметан недостатак радне снаге за послове у пољопривреди који захтевају физички рад, а млади се нерадо укључују у ове послове. Становништво је све старије и постоји потреба да се млади оспособе и ангажују за послове уређења зелених површина, јавних и приватних.

У циљу решавања овог проблема Општински одбор покрета Горана у оквиру овогодишњег Јавног конкурса за реализацију Локалног акционог плана за младе у 2021. години реализује пројекат “ЕКОномско јачање младих”.

Специфични циљ пројекта је да се кроз запошљавање у удружењу на раду у расадничарским пословима појача учествовање младих, које се иначе не би волонтерски укључиле у активности удружења, ојача капацитет удружења и млади упознају са радом удружења и могућностима за стицање нових знања и вештина у овој области.

На овај начин пројекат пружа могућност да се млади без адекватних квалификација, дуже незапослени, ангажују на сезонским пословима, док се производња не развије у таквој мери да буде могуће њихово стално запослење или да сами понуде своје услуге на тржишту.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Канцеларија за младе Сомбор