Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Кад би свет био боље место на сликама младих уметника

IMG_9644
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Тродневна ликовна колонија, у организацији Уметничког студија Сомбор, одржана је од 2. до 4. јула у Кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору. Тема колоније била је “Кад би свет био боље место…”. Тридесетак младих уметника, узраста од 15 до 30 година, кроз своје слике представили су свет који поштује моралне вредности, у коме нема зла.

Током колоније, акценат је био на указивању да око нас још увек живе људи који чине добра дела. Волонтери сомборског Црвеног крста одржали су радионицу на тему “Трговина људима”.

Последњег дана организована је изложба насталих радова, а награђено је троје уметника. Прва награда припала је Мили Ранитовић, за слику под називом “Савршена хармонија”, друга награда Ванеси Марковић за слику “Хармонија” и трећа награда Невени Серенчеш за слику “Помирен са природом”. Специјалну награду, за најактивнију чланицу претходне године, добила је Ивана Андрековић.

Прва награда
Друга награда
Трећа награда

Пројекат “Кад би свет био боље место…” финансиран је из буџета Града Сомбора кроз Јавни конкурс за реализацију Локалног акционог плана за младе у 2021. години.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор