Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Мали сомборски уметници су из срца бојама казали своје поруке

насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Дводневна ликовна колонија, у организацији Уметничког студија Сомбор, одржана је  28. и 29. августа у Кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору. Тема колоније била је “Из срца бојама кажи”. Двадесетак малих уметника, узраста од 7 до 14 година, кроз своје слике представили су свет онако како га они виде и послали своје поруке. Акценат је био на томе да свако од њих да одговарајући назив свом делу.

Другог дана организована је изложба насталих радова, а награђено је троје уметника. Прва награда припала је Николини Мргић, за слику под називом “Ужитак”, друга награда Катарини Лекин за слику “Плес Боја” и трећа награда Максиму Новаковићу за слику “Рана јесен”. Специјалне награде, за најактивније чланице претходне године, добиле су Александра Мацановић и Тијана Маодуш, док је посебну награду, за помоћ приликом кампа, добио један од најмлађих чланова, Павле Шалајић.

Tрећа награда ~ Максим Новаковић
Dруга награда Катаринa Лекин
Прва награда ~ Николинa Мргић

Пројекат “Из срца бојама кажи” финансиран је из буџета Града Сомбора путем Јавног конкурса за реализацију Локалног акционог плана за децу у 2021. години.

Текст: Вања Кахримановић

Фото: Данијел Першић

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор