Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Позив младима за учешће у обуци за вршњачке едукаторе/ке за превенцију дискриминације

насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомборски едукативни центар у оквиру пројекта “Локална заједница у служби личног и социјалног развоја младих у Сомбору” реализоваће двомодуларну обуку вршњачких едукатора/ки из редова младих за вођење радионица у циљу превенције дискриминације.

Термин I модула је 15 – 17. октобар, а термин II модула је 29 – 31. октобра 2021.године. Право учешћа у обуци имају млади 15-30 година са подручја Града Сомбора (Сомбор и околна села).

Учесници/е који прођу обуку, имаће прилику да поред обуке, а уз подршку и менторство омладинских радника/ца СЕЦ-а, у паровима осмисле и одрже радионице на тему превенције дискриминације.

Током првог модула учесници/е ће имати прилику да стекну основна знања и преиспитају своје вредности и уверења у вези са дискриминацијом и људским правима, а други модул ће бити посвећен едукацији у циљу припреме и стицања вештина за реализацију радионица.

Обуку и менторство ће спроводити тренерски пар омладинских радника/ца СЕЦ-а сертификованих од стране НАПОР асоцијације.

За учеснике/це су обезбеђени оброци, освежење, мајице, промо материјал, маске и дезинфекциона средства као и материјал за реализацију радионица. Полазницима/ама обуке који/е буду присутни на оба модула тренинга односно на минимум 80% комплетног тренинга и успешно реализују праксу обезбеђени су сертификати.

Пријаве се врше путем  формулара који се налази на следећем линку https://sec.org.rs/2021/10/04/poziv-mladima-za-ucesce-u-obuci-za-vrsnjacke-edukatore-ke-za-prevenciju-diskriminacije-2/?fbclid=IwAR0xfTeosj1d72qkvDi03-8BY_lodTTMZ-c2zAt4KU9NAeQDl5qKzQjyM64

Рок за пријаве је 12. октобар до 23:59, а одговор у вези са пријавом, примљени учесници/е ће добити до 14. октобра.

Реализација свих активности спроводиће се уз поштовање прописаних мера превенције корона вируса.

Пројекат „Локална заједница у служби личног и социјалног развоја младих у Сомбору“ реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром, Центром за индивидуални развој и унапређење друштва – ПСИХОЗОН, Општинским одбором Покрета горана Сомбор, Удружењем Слепих Сомбор уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор