Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Поново почиње са радом Дечји Нучни Клуб (ДНК)

насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У суботу, 28. августа у просторијама Центра за развој образовања “Планета”, шеcту годину  годину за радом почeo je са радом Дечји научни клуб (ДНК).

Радионице су намењене деци предшколског и основошколског узраста и свака радионица обилује занимљивим научно-едукативним програмом за децу који подразумева извођење поставки из физике, хемије, математике, географије, биологије…

Учешће је, као и свих протеклих година, БЕСПЛАТНО.

За учешће на радионицaма децу је могуће пријавити непосредно пред одржавање радионицe са подацима: име и презиме детета, година рођења. Следећа радионицa одржаћe се у суботу 11. септембра од 11.30, a позив ће бити обjaвљeн на Facebook страници Дeчjeг научног клуба. 

Позивамо и заинтересоване младе, који желе да нам помогну у реализацији радионица, да пошаљу своју пријаву са подацима (име и презиме, година рођења, контакт телефон и е-мејл, опис ранијег волонтерског исксутва) на planeta.prijave@gmail.com. Волонтерима обезбеђујемо ДНК мајице,  ДНК поклон, потврду о волонтирању и захвалницу.

Дечји Научни Клуб (ДНК) је научна школица за децу која има за циљ квалитетно провођење слободног времена деце уз научно-едукативне саржаје који ће код њих развијати истраживачки дух и љубав према науци. Програм ДНК код деце ће подстицати размишљање, развијати креативност, самосталност и омогућити социјализацију деце. ДНК  је начин  подстицања деца да учествују у ваннаставним активностима, он је простор где деца могу да испоље своје склоности ка бављењу науком и развијају, односно продубљују љубав према науци и истраживању. ДНК је замишљен као отворен простор, односно простор доступан за сву заинтересовану децу, њихове родитеље и наставнике.

Пројекат спроводи  Центар за развој образовања „Планета“, а подржава га Град Сомбор у оквиру Јавног конкурса за реализацију Локалног акционог плана за децу у 2021. години.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор