Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Удружење грађана „Пулс“

УГ ПУЛС

Жртава Фашизма 3, Бездан

Контакт телефон: 0600581015

Томо Метзгер, председник удружења

pulsbezdan@gmail.com

Интернет страница: www.pulsbezdan.org.rs

 

Циљеви удружења „Пулс“ које је основано 2004. године су развој културног и спортског живота, унапређење заштите животне средине, општи развој села и едукација грађана, посебно деце и младих.

Најзначајнији пројекти:

„Екологија и култура, култура и екологија“

Кроз пројекат  Екологија и култура, култура и екологија обрадили смо теме везане за однос младих према нашој околини и очување природе, паралелно и повезано са културним дешавањима. Окупили смо младе да за време камповања кроз снимање кратких филма, учествовањем у организацији позоришне представе, филмских пројекција, концерата и књижевних вечери, изразе своје виђење горе наведене тематике, уз едукацију о начину снимања филмова и организовања дешавања.

ТРОЈНИ СУСРЕТ

„Подунавски дани културе“

Највећа културна манифестација у нашем месту Тројни сусрет ове године четрнаести пут се одржава у прелепом амбијенту каналске обале у Бездану. Манифестација је сада већ традиционална и њено име је препознатљиво у све три државе које покушава да повеже.

„Дан Дунава“

Дан Дунава се обележава већ дуги низ година из оправданих разлога и наша је намера да подсетимо организовањем једног таквог скупа децу а и родитеље да не забораве значај ове реке, која протиче 5 км од нас, да га поштујемо и уједно да му се и дивимо и у наредним годинама.

„Камп толеранције“

Камп је посвећен учењу толеранције кроз разне активности, као што су: приказивање и учење старих заната, организовање едукација о значају познавања друштвено-културних вредности, организовање спортских активности, подизање свести чувања природе, промоција волонтеризма и обилазак природних лепота наше околине.

Канцеларија за младе Сомбор