СЕДМИ МЕЂУНАРОДНИ ПЛЕСНИ ФЕСТИВАЛ У СОМБОРУ – ОРИЕНТАЛИА 2019.

Вечерњи програми – гала концерт и такмичење у оријенталном плесу одржаће се у петак 11. октобра и суботу 12. октобра од 19  у свечаној сали Мађарске грађанске Касине у Сомбору.

Све информације о томе како да се пријавите на радионице, такмичење и остале активности које се реализују у оквиру фестивала можете пронаћи на сајту www.orenthalia.weebly.com

Седми међународни плесни фестивал у Сомбору финансира Град Сомбор путем Јавног позива за реализацију Локалног акционог плана за младе.

 • orijentalija 2019
 • plakat orijentalija

ШКОЛА НОВИНАРСТВА ЗА МЛАДЕ

Канцеларија за младе Сомбор позива младе од 15 до 30 година да постану део бесплатне

ШКОЛЕ НОВИНАРСТВА ЗА МЛАДЕ

Одувек си се питао/ла како је то бити новинар/ка?

Интересујете те истраживачко новинарство?

Хтео/ла би да стечено знање употребиш на терену?

Ако је одговор на било које од ових питања ДА онда је ово идеална прилика за тебе!

 

Радионице ће се реализовати у просторијама Омладинског клуба, Венац Радомира Путника 2, сваког понедељка од 18:00 часова.

 

Уколико желиш да се пријавиш потребно је да пошаљеш своје податке (име, презиме, контакт телефон, мејл адресу) и кратку мотивацију за учешће на мејл kancelarijazamlade@sombor.rs   до 10.10.2019.

Број места је ограничен, а повратну информацију о учешћу можеш да очекујеш 14.10.2019.

Пројекат „Активности у Омладинском клубу“ финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину у оквиру Конкурса за финансирање пројеката подршке спровођењу омладинске политике за јединице локалне самоуправе и установе.

Сомбор: 03.10.2019.

plakat sn

БЕСПЛАТНЕ РАДИОНИЦЕ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА

Канцеларија за младе Сомбор позива младе од 15 до 30 година да се пријаве на бесплатне радионице немачког језика.

Радионице ће се реализовати у просторијама Омладинског клуба, Венац Радомира Путника 2, сваког четвртка:

ПРВА ГРУПА (основни ниво)   18:00- 19:00

ДРУГА ГРУПА (средњи ниво)   19:00- 20:00

Сви учесници који буду примљени на радионице биће позвани на припремни састанак на којем ће радити иницијални тест на основу којег ће бити распоређени у групе на основу нивоа почетног знања.

 

Уколико желиш да се пријавиш потребно је да пошаљеш своје податке (име, презиме, контакт телефон, мејл адресу) и кратку мотивацију за учешће на мејл kancelarijazamlade@sombor.rs до 10.10.2019.

Број места је ограничен, а повратну информацију о учешћу можеш да очекујеш 14.10.2019.

Пројекат „Активности у Омладинском клубу“ финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину у оквиру Конкурса за финансирање пројеката подршке спровођењу омладинске политике за јединице локалне самоуправе и установе.

плакат немачки пдф

РЕАЛИЗОВАН ПРВИ МОДУЛ ОБУКЕ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО И ПОКРЕТАЊЕ СОПСТВЕНОГ БИЗНИСА

У петак и суботу, 27. и 28. септембра у просторијама Омладинског клуба реализован је први модул обуке за предузетништво и покретање сопственог бизниса.

Учесници и учеснице, млади од 18 до 30 година имали су прилику да кроз низ активности представе своју пословну идеју, увиде шта је то што је потребно младом предузетнику почетнику, али и да сазнају на који начин могу да реализују своју пословну идеју.

Након овог модула учесници ће имати менторску подршку како би се припремили за наставак обуке који је планиран за 18. и 19. октобар када ће имати прилику да своје пословне идеје развију у бизнис план.

Обука се реализује у склопу пројекта “Млад се промени за посао покрени 5.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“ који реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским боом-ом и  Школом за основно образовање одраслих Сомбор, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Сомбор: 01.10.2019.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • насловна

БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ ЗА ПРОГРАМЕРЕ, ФРИЗЕРЕ И ТРГОВЦЕ

Позивамо незапослене младе да се пријаве за учешће у бесплатним обукама:

-ОСНОВЕ ВЕБ ПРОГРАМИРАЊА

-ОСНОВНЕ ТЕХНИКЕ ЖЕНСКИХ ШИШАЊА

-ОБУКА ЗА РАД У ТРГОВИНИ

Право учешћа имају незапослени млади узраста 18-30 година са пребивалиштем на подручју Града Сомбора (Сомбор, Алекса Шантић, Бачки Брег, Бачки Моноштор, Бездан, Гаково, Дорослово, Кљајићево, Колут, Растина, Риђица, Станишић, Стапар, Светозар Милетић, Телечка и Чонопља).

Обуке ће се реализовати од половине октобра до половине децембра  2019. Учешће у обукама је потпуно бесплатно, а током практичног дела обуке учесницима је обезбеђена финансијска надокнада.

Обуке се реализују у оквиру пројекта „МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ПОСАО ПОКРЕНИ 5.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“ који реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским Боом-ом и Школом за основно образовање одраслих Сомбор уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

 

Пријаве се врше путем пријавних формулара који се налази на дну странице. Попуњен формулар потребно је послати на мејл kancelarijazamlade@sombor.rs најкасније до понедељка 7. октобра 2019. године. Повратну информацију о томе да ли су примљени, заинтересовани кандидати ће добити 10. октобра 2019. године путем мејла и контакт телефона које су навели у пријави.

Сомбор: 28.09.2019.

Расписан конкурс Фонда за студије у иностранству

Министарство омладине и спорта са задовољством саопштава да је 25. септембра 2019. године, Фонд за младе таленте Републике Србије расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2019/2020. годину.

Одлука о расписивању конкурса је донета на 88. седници Фонда за младе таленте којом је председавао Вања Удовичић, министар омладине и спорта, а конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2019. године. Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2019/20. години.

Конкурс је објављен у дневном листу „Курир“ као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs  и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs

Текст конкурса, модели пријава на Конкурс, Листу водећих светских универзитета, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети на сајту Фонда за младе таленте.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио преко 4300 стипендија студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.

Извор: www.fondzamladetalente.rs

Сомбор: 25.09.2019.

ПОДРЖИТЕ СВОЈИМ ГЛАСОМ „СУПЕР ШНАЈДЕРАЈ“

Колпинг Едукативни центар Сомбор и Клуб на куб из Сомбора имају супер идеју.

„Идеја је да се организује Курс кројења и шивења за петнаест жена. Наше суграђанке ће имати прилику да науче један од старих заната који, ни данас није изгубио своју вредност. Жене ће на Курсу кројења и шивења сашити бабy одећу која ће бити поклоњена мајкама, чланицама организације Цлуб на куб коју су основале мајке. Осим тога, мајке, чланице организације ће имати прилику да и саме похађају Курс кројења и шивења путем кога ће стећи вештине које ће допринети квалитету живота њихових породица.“

Како можете подржати пројекат?

 1. Кликните на линк : https://www.superste.net/project/super-snajderaj/… у доњем десном углу се улогујте „Ћао улогуј се“ и на дну странице кликните ПОДРЖИ ПРОЈЕКАТ;
 2. Лајкујте страницу Супер Шнајдерај https://www.facebook.com/Super-%C5%A0najderaj-366819787525145
 3. Запратите их и на twitteru – https://twitter.com/SSnajderaj

 • snajderaj
 • клуб на куб
 • колпинг
 • naslovna

ПОЗИВ МЛАДИМА НА ОБУКУ ЗА ПРЕДУЗЕТНИШТВО И САМОЗАПОШЉАВАЊЕ

Позивамо незапослене младе узраста 18-30 година са пребивалиштем на подручју Града Сомбора да се пријаве за учешће у обуци за стицање предузетничких вештина.

Током обуке полазници ће радити на развоју пословних идеја и пословних шанси, унапредити вештине финансијског управљања, бавити се креирањем пословног модела CANVAS, као и писањем пословног плана за добијање субвенција за самозапошљавање.

Обука ће се реализовати у два модула: 27-28. септембра и 18-19. октобра. Између радионица и предавања организује се и менторска подршка како би се полазницима пружиле бесплатне консултације за регистровање агенције, правно – економска подршка, као и подршка у промоцији њихових производа или услуга.

Предност приликом селекције имаће кандидати који су у могућности да присуствују на оба модула обуке. Учешће је бесплатно, а за полазнике је обезбеђен радни материјал, освежење, оброци као и трошкови превоза за учеснике чије је пребивалиште ван насељеног места Сомбор.

Заинтересовани млади узраста 18-30 година могу се пријавити најкасније до среде 25. септембра путем формулара који се налази на дну странице. Попуњен формулар потребно је послати на мејл адресу kancelarijazamlade@sombor.rs

Повратну информацију о томе да ли су примљени, заинтересовани кандидати ће добити 26. септембра 2019. године путем мејла и контакт телефона које су навели у пријави.

Додатне информације доступне су путем телефона 062 87 50 901 и мејла kancelarijazamlade@sombor.rs

Обука се реализује у склопу пројекта “Млад се промени за посао покрени 5.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“ који реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским боом-ом и  Школом за основно образовање одраслих Сомбор, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Сомбор:19.09.2019.

JGfsmboQ

ОТВОРЕНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ПРВИ КРУГ КОНКУРСА ШТА НАМ ТЕШКО?

У понедељак 26. августа званично је почео први круг конкурса “Шта Нам Тешко“.

Кроз овај конкурс  ће до краја 2019. године бити подржано 135 #ШтаНамТешко акција широм Србије износом од 20.000 до 48.000 динара по пројекту, а укупно са чак 6.5 милиона динара!

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине, ЦеГраД-ом из Обреновца и Народним парламентом из Лесковца, уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Конкурс је намењен неформалним групама младих као и удружењима младих.

Неке од идеја које могу бити реализоване кроз овај конкурс могу да се тичу:

Уређења јавних простора у којима млади у свом месту проводе слободно време а подржаћемо и идеје које промовишу здраве и безбедне стилове живота. Такође их позивамо да организују различите акције у циљу заштите животне средине, акције које промовишу међугенерацијску сарадњу, разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све, као и друге иновативне идеје које доприносе решавању проблема или одговарају на потребе локалних заједница у којима млади живе.

Први круг конкурса за #ШтаНамТешко акције званично ће бити отворен од понедељка 26. августа до среде 25. септембра. На конкурсу могу да учествују сви млади (узраста од 15 до 30 година) било да су чланови и чланице удружења младих било да то нису односно да представљају неформалну групу младих.

Сви детаљи конкурса као и смернице за конкурисање налазе се на платформи mladisuzakon.rs.

Извор: https://mladisuzakon.rs/

Сомбор: 10.09.2019.

насловна

Посета младих из Бечеја у оквиру пројекта „Богатство различитости“

Бечејско удружење младих у партнерству са општином Бечеј, а уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реализује пројекат „Богатство различитости: Сви заједно ка толерантнијој Војводини“ који има за циљ да подстакне позитивно деловање шире друштвене заједнице према осетљивим групама младих.

У оквиру пројекта млади из Бечеја су на Међународни дан младих, 12. августа посетили Сомбор како би се упознали са радом и активностима Канцеларије за младе. Након посете придружили су се младима на прослави у оквиру Сомборског лета за младе и учествовали у „Музици на точковима“ као и на концертима након тога.

Сомбор: 13.08.2019.

 • посета бечеј
 • naslovna