OBUKE ZA 12 MLADIH PROGRAMERA, TRGOVACA I FRIZERA

U okviru projekta “Mlad se promeni za posao pokreni 5.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Somborskim omladinskim boom-om i Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor, a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije održan je sastanak sa 12 mladih koji će do kraja godine pohađati obuke za tri zanimanja – programer, frizer i trgovac.

Obuke su izabrane na osnovu rezultata istraživanja potreba mladih kao i potreba tržišta rada koje je realizovao Somborski edukativni centar uz podršku Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

U Školi za osnovno obrazovanje odraslih u sredu 23.10. održan je sastanak sa mladima koji pohađaju obuke, poslodavcima i mentorima. Na sastanku su potpisani ugovori o saradnji između poslodavaca i Škole za osnovno obrazovanje odraslih koja je zadužena za realizaciju obuka dok su mladi tokom sastanka dobili detaljne informacije o procesu obuke. Poslodavci koji će u narednom periodu biti mentori mladima koji su učesnici obuke su TR Duga, Frizerski salon Žika, Agencija za informatičke usluge Bit Soft i Frizerski salon Olja.

  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • naslovna