Vršnjačka podrška mladima lečenim od raka Upoznajte MladiCe!

Mladi lečeni od raka najčešće navode da im je tokom lečenja nedostajalo da mogu da ispričaju nekome ono kroz šta prolaze, da ih neko razume. Kako je najčešće deljenje istog ili sličnog iskustva osnova razumevanja, MladiCe, grupa mladih lečenih od raka, ove jeseni je pokrenula onlajn platformu za pružanje vršnjačke podrške i video grupe podrške „MladiCe Pričalice“ na sajtu www.mladice.org

Podrška koju MladiCe pružaju je iskustvena, emotivna, informativna i socijalna.

Mladi koji se trenutno leče od raka ili su završili sa lečenjem klikom na link www.mladice.org  mogu da odaberu da li će se dopisivati putem mejla mladice@mladice.org, What’sApp-a, Messengera. Privatnost i tajnost razgovora je zagarantovana. Podrška je dostupna svakog radnog dana od 17:00-21:00, bez obzira na to gde živite.

Takođe, na sajtu www.mladice.org , mladiCe, adolescenti i mladi koji se trenutno leče ili su završili sa onkološkim lečenjem, kao i njihovi roditelji, prijatelji, komšije, svi koji bi želeli da saznaju nešto više o raku, kako mogu da pruže podršku, mogu skinuti korisne publikacije o iskustvu lečenja raka.

Vršnjačka online podrška je namenjena pre svega drugim mladiCama, ali i svima onima koji su direktno ili indirektno pogođeni dečijim rakom ili rakom kod mlade osobe i žele da saznaju nešto više, mogu da pišu na mladice@mladice.org  i roditelji@cikaboca.org .

Sombor: 11.12.2019.

mladice pricalice