LIKOVNI KONKURS „MOJ STRIP“

Udruženje „Centar za prevenciju, edukaciju i bezbednost“ Sombor, u saradnji sa Klubom ljubitelja stripova Sombor, povodom petogodišnjice postojanja Kluba, raspisuje LIKOVNI KONKURS, pod nazivom:

„MOJ STRIP“

  

Trajanje konkursa: Konkurs je otvoren od  ponedeljka, 16. novembra 2020. godine, do petka, 18. decembra 2020. godine, a na konkursu učestvuju svi radovi koji u navedenom roku pristignu organizatoru.

Učesnici konkursa: Učenici osnovnih škola sa teritorije Grada Sombora i okolnih naseljenih mesta.

Kategorije učesnika:

  1. kategorija – učenici 1. i 2. razreda osnovne škole,
  2. kategorija – učenici 3. i 4. razreda osnovne škole,
  3. kategorija – učenici 5. i 6. razreda osnovne škole,
  4. kategorija – učenici 7. i 8. razreda osnovne škole.

Tema konkursa: „MOJ STRIP“.

Dopunsko objašnjenje teme: Učesnici konkursa crtačkim i likovnim tehnikama prikazuju strip onako kako ga oni doživljavaju. Dozvoljeno je predstaviti već postojeće strip junake, super heroje, nove i izmišljene likove, strip kaiš ili strip tablu, po slobodnom izboru autora.

Format rada: Radovi se izrađuju na papiru dimenzija 40 h 29 centimetara (blok br. 5). 

Tehnike rada: Crtačke ili slikarske tehnike, po slobodnom izboru autora.

Način prijavljivanja: Predaja radova na konkurs vrši se u dogovoru između lica ovlašćenog od strane škole za predaju radova i organizatora konkursa. Radovi se mogu predati direktno u prostorije udruženja u Somboru, ul. Trg cara Lazara br. 3, zgrada Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, ulaz sa zadnje strane zgrade, četvrtkom od 10,00 do 13,00 sati i subotom od 19,00 do 21,00 sat.

Na poleđini svakog crteža obavezno napisati:

  1. ime i prezime autora,
  2. ime škole, razred i odeljenje,
  3. ime i prezime jednog od roditelja i kontakt telefon.

Napomena: Radovi bez traženih podataka neće biti razmatrani od strane komisije.

Odabir pobednika: Od svih blagovremeno pristiglih radova, stručni žiri koji broji tri člana, od kojih je najmanje jedan akademski slikar ili afirmisani strip autor, iz svake kategorije izdvojiće po 10 najboljih radova, ukupno 40 radova. Od izabranih 10 radova iz kategorije, žiri će odabrati tri najbolja rada i proglasiće prvo, drugo i treće mesto.

Nagrade: Autori svih radova koji pristignu blagovremeno dobiće besplatnu člansku karticu Kluba ljubitelja stripova Sombor. Autori izabranih 40 radova dobiće zahvalnice od strane organizatora. Po tri izabrana rada iz svake kategorije dobiće diplomu od strane ortanizatora, kao i vredne nagrade koje su obezbeđene od prijatelja udruženja i donatora.

Proglašenje pobednika: Održaće se u nedelju, 27. decembra 2020. godine, u 17,00 sati preko „live“-a na Fejsbuk stranici „Klub ljubitelja stripova Sombor“ (https://www.facebook.com/stripovisombor), nakon čega će radovi biti dostupni za pregledanje na navedenoj stranici („online“ izložba).

Napomena: Primljeni radovi se ne vraćaju, a organizatori konkursa zadržavaju pravo da ih iskoriste kao ilustracije u svojim publikacijama i reklamnim materijalima, uz obavezno navođnje autora, bez naknade autorima.

Za sve bliže informacije možete se obratiti organizatorima na adresu elektronske pošte: centar.peb@gmail.com ili stripovisombor@gmail.com, odnosno putem fejsbuk stranice „Klub ljubitelja stripova Sombor“.

Sombor: 17.11.2020.