Poziv mladima na obuku za preduzetništvo i pokretanje sopstvenog biznisa

U okviru projekta “Mlad se promeni za posao pokreni 4.0 – unapređenje zapošljivosti i podsticanje zapošljavanja mladih u Somboru“ koji realizuje Grad Sombor u partnerstvu sa Somborskim edukativnim centrom, Somborskim omladinskim boom-om i  Školom za osnovno obrazovanje odraslih Sombor a uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, realizuje se obuka pod nazivom Osnaživanje mladih za pokretanje sopstvenog biznisa.

Obuka će se realizovati u prostorijama Omladinskog kluba Grada Sombora  od 28 – 30. septembra, tokom koje će mladi biti upoznati sa oblicima preduzeća koja mogu da pokrenu.  Svi polaznici biće obučeni za izradu biznis plana i informisani kako o potrebnoj dokumentaciji i procesima kroz koje se prolazi prilikom osnivanja firmi, tako i o mogućnostima za finansijske subvencije za tu svrhu.

Mladi koji prođu obuku, dobijaju sertifikat koji im može poslužiti prilikom konkurisanja za dodelu subvencije za samozapošljavanje kod Nacionalne službe za zapošljavanje.

Obezbeđeni su osveženje i obroci tokom trajanja obuke, kao i troškove prevoza za učesnike čije je prebivalište van naseljenog mesta Sombor, a zainteresovani mladi uzrasta 18-30 godina mogu se prijaviti najkasnije do utorka 25. septembra putem online formulara koji se nalazi na linku http://sec.org.rs/2018/09/20/poziv-mladima-na-obuku-za-preduzetnistvo-i-pokretanje-sopstvenog-biznisa/  (prijavljivanje je moguće i putem telefona 025 444 249).

Sombor: 20.09.2018.