UG „PULS“ Bezdan

Logo 1

UG PULS

Žrtava Fašizma 3, Bezdan

Kontakt telefon: 0600581015

Tomo Metzger, predsednik udruženja

pulsbezdan@gmail.com

Internet stranica: www.pulsbezdan.org.rs

Ciljevi udruženja „Puls“ koje je osnovano 2004. godine su razvoj kulturnog i sportskog života, unapređenje zaštite životne sredine, opšti razvoj sela i edukacija građana, posebno dece i mladih.

Najznačajniji projekti:

„Ekologija i kultura, kultura i ekologija“

Kroz projekat  Ekologija i kultura, kultura i ekologija obradili smo teme vezane za odnos mladih prema našoj okolini i očuvanje prirode, paralelno i povezano sa kulturnim dešavanjima. Okupili smo mlade da za vreme kampovanja kroz snimanje kratkih filma, učestvovanjem u organizaciji pozorišne predstave, filmskih projekcija, koncerata i književnih večeri, izraze svoje viđenje gore navedene tematike, uz edukaciju o načinu snimanja filmova i organizovanja dešavanja.

TROJNI SUSRET

„Podunavski dani kulture“

Najveća kulturna manifestacija u našem mestu Trojni susret ove godine četrnaesti put se održava u prelepom ambijentu kanalske obale u Bezdanu. Manifestacija je sada već tradicionalna i njeno ime je prepoznatljivo u sve tri države koje pokušava da poveže.

„Dan Dunava“

Dan Dunava se obeležava već dugi niz godina iz opravdanih razloga i naša je namera da podsetimo organizovanjem jednog takvog skupa decu a i roditelje da ne zaborave značaj ove reke, koja protiče 5 km od nas, da ga poštujemo i ujedno da mu se i divimo i u narednim godinama.

„Kamp tolerancije“

Kamp je posvećen učenju tolerancije kroz razne aktivnosti, kao što su: prikazivanje i učenje starih zanata, organizovanje edukacija o značaju poznavanja društveno-kulturnih vrednosti, organizovanje sportskih aktivnosti, podizanje svesti čuvanja prirode, promocija volonterizma i obilazak prirodnih lepota naše okoline.