Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

КАМП УМЕТНОСТИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Уметнички студио Сомбор организовао је у кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору Дечји камп уметности за своје најмлађе полазнике. Камп је одржан 6. и 7. јула, а полазници кампа били су узраста од 7 до 15 година.

Током првог дана боравка у кампу, волонтери сомборског Црвеног крста одржали су едукацију на тему дискриминације и толеранције. Другог дана, деца су по први пут имала задатак да цртају портрет по узору на жив модел. На тај начин уче како да визирају и да стекну осећај пропорције.

На самом крају дводневне колоније, организована је изложба насталих радова, а награђени су и најбољи. Прву награду, коју је обезбедио „Арс“ доо, освојила је Милана Безбрадица, другу награду освојила је Тијана Маодуш, а трећу Милица Јосић. Посебна похвала кампа припала је Весни Зец.

Камп уметности одржан је и за омладинце Уметничког студија, који су у кампу боравили од 12. до 14. јула. На омладинском кампу настала су озбиљна уметничка дела, рађена на слободну тему.

Сарадња са сомборским Црвеним крстом није изостала ни код омладинаца, те су волонтери одржали предавање на тему превенције ХИВ. Омладинце је у кампу посетила и градска већница за спорт и омладину, Антонија Нађ Косановић, која се изненадила колико град Сомбор има талентованих младих људи.

На крају тродневног камповања, изабрани су најбољи радови. Жири је имао тежак задатак пред собом, јер су уметници надмашили све оно што су до сада стварали. Прву награду у Омладинском кампу уметности освојила је Милица Туцаковић, другу награду освојио је Срђан Вујичић, а трећу награду освојила је Невена Мијановић.

Уметнички камп за децу, као и уметнички камп за младе финансирао је Град Сомбор кроз реализацију Програма за децу и Локалног акционог плана за младе у 2019. години.

Сомбор: 15.07.2019.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор