Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Конкурс за омладинске волонтерске пројекте – “МЛАДИ СУ ЗАКОН 2018 – Западна Војводина”

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Ресурс центар за Западнобачки, Јужнобачки и Сремски округ, Сомборски едукативни центар, у сарадњи са Бечејским удружењем младих и Европским едукативним центром и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта, у оквиру програма МЛАДИ СУ ЗАКОН расписује

КОНКУРС

за финансирање

ОМЛАДИНСКИХ ВОЛОНТЕРСКИХ ПРОЈЕКАТА

У ЦИЉУ ПОДСТИЦАЊА АКТИВИЗМА И ВОЛОНТИРАЊА МЛАДИХ

Ако сте креативни, храбри, хумани, ако желите да омогућите квалитетнији живот вршњацима, младима, али и другим суграђанима у својој локалној заједници и имате између 15 и 30 година, учествујте у програму МЛАДИ СУ ЗАКОН који се реализује девету годину заредом у циљу подстицања активизма и волонтирања младих широм Србије!

ТЕМЕ КОНКУРСА:

Конкурс је намењен вама, креативним младим људима, који кроз активно учешће и волонтерско ангажовање желите да у својој локалној средини:

Учествујете у уређењу јавних простора у којима млади проводе слободно време или других простора од јавног интереса и/или организујете активности за локалну заједницу, а нарочито за младе у тим просторима.

Учествујете у акцијама заштите животне средине (нпр. кампање за скретање пажње на уочени проблем, промотивне акције чишћења и уређења јавних површина, едукације о заштити животне средине…).

Промовишете међугенерацијску сарадњу (активности које организујете могу да укључе и млађе, односно старије од вас, нпр. радионице са предшколцима…).

Промовишете разумевање, толеранцију и једнаке шансе за све младе (нека ваше активности буду отворене за све, укључите младе из различитих мањинских и етничких група, младе са тешкоћама у развоју…).

Промовишете здраве и безбедне стилове живота (нпр. активности у природи, кампање о репродуктивном здрављу, о безбедности на интернету, едукативне радионице о превенцији вршњачког насиља и слично…).

Организујете ИКТ едукацију (ИКТ – информационе и комуникационе технологије, тј. активности усмерене ка вашим вршњацима, старијима…)

Промовишете солидарност и хуманост (према социјално угроженим групама, особама са инвалидитетом, мигрантима и другим угроженим групама).

Предложени омладински волонтерски пројекти би требало да буду спроведени у периоду од 29. октобра до 27. децембра 2019. године.

Вредност једног омладинског волонтерског пројекта може износити између 30.000,00 и 100.000,00 динара.

Више информација путем линка http://sec.org.rs/2018/09/21/4214/

Сомбор: 25.09.2018.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор