Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

ЛИКОВНИ КОНКУРС „МОЈ СТРИП“

насловна пеб
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Удружење „Центар за превенцију, едукацију и безбедност“ Сомбор, у сарадњи са Клубом љубитеља стрипова Сомбор, поводом петогодишњице постојања Клуба, расписује ЛИКОВНИ КОНКУРС, под називом:

„МОЈ СТРИП“

  

Трајање конкурса: Конкурс је отворен од  понедељка, 16. новембра 2020. године, до петка, 18. децембра 2020. године, а на конкурсу учествују сви радови који у наведеном року пристигну организатору.

Учесници конкурса: Ученици основних школа са територије Града Сомбора и околних насељених места.

Категорије учесника:

  1. категорија – ученици 1. и 2. разреда основне школе,
  2. категорија – ученици 3. и 4. разреда основне школе,
  3. категорија – ученици 5. и 6. разреда основне школе,
  4. категорија – ученици 7. и 8. разреда основне школе.

Тема конкурса: „МОЈ СТРИП“.

Допунско објашњење теме: Учесници конкурса цртачким и ликовним техникама приказују стрип онако како га они доживљавају. Дозвољено је представити већ постојеће стрип јунаке, супер хероје, нове и измишљене ликове, стрип каиш или стрип таблу, по слободном избору аутора.

Формат рада: Радови се израђују на папиру димензија 40 х 29 центиметара (блок бр. 5). 

Технике рада: Цртачке или сликарске технике, по слободном избору аутора.

Начин пријављивања: Предаја радова на конкурс врши се у договору између лица овлашћеног од стране школе за предају радова и организатора конкурса. Радови се могу предати директно у просторије удружења у Сомбору, ул. Трг цара Лазара бр. 3, зграда Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“, улаз са задње стране зграде, четвртком од 10,00 до 13,00 сати и суботом од 19,00 до 21,00 сат.

На полеђини сваког цртежа обавезно написати:

  1. име и презиме аутора,
  2. име школе, разред и одељење,
  3. име и презиме једног од родитеља и контакт телефон.

Напомена: Радови без тражених података неће бити разматрани од стране комисије.

Одабир победника: Од свих благовремено пристиглих радова, стручни жири који броји три члана, од којих је најмање један академски сликар или афирмисани стрип аутор, из сваке категорије издвојиће по 10 најбољих радова, укупно 40 радова. Од изабраних 10 радова из категорије, жири ће одабрати три најбоља рада и прогласиће прво, друго и треће место.

Награде: Аутори свих радова који пристигну благовремено добиће бесплатну чланску картицу Клуба љубитеља стрипова Сомбор. Аутори изабраних 40 радова добиће захвалнице од стране организатора. По три изабрана рада из сваке категорије добиће диплому од стране ортанизатора, као и вредне награде које су обезбеђене од пријатеља удружења и донатора.

Проглашење победника: Одржаће се у недељу, 27. децембра 2020. године, у 17,00 сати преко „live“-а на Фејсбук страници „Клуб љубитеља стрипова Сомбор“ (https://www.facebook.com/stripovisombor), након чега ће радови бити доступни за прегледање на наведеној страници („online“ изложба).

Напомена: Примљени радови се не враћају, а организатори конкурса задржавају право да их искористе као илустрације у својим публикацијама и рекламним материјалима, уз обавезно навођње аутора, без накнаде ауторима.

За све ближе информације можете се обратити организаторима на адресу електронске поште: centar.peb@gmail.com или stripovisombor@gmail.com, односно путем фејсбук странице „Клуб љубитеља стрипова Сомбор“.

Сомбор: 17.11.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор