Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Ликовни конкурс за децу основношколског узраста “Искорак из насиља”

насловна сец
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомборски едукативни центар расписује ликовни конкурс за децу основношколског узраста на тему “Искорак из насиља”. Ликовни конкурс се реализује у склопу пројекта “Искорак из насиља” који финансира Град Сомбор путем Јавног конкурса за реализацију Програма за децу у 2020. години и Arigatou International.

Циљ ликовног конкурса је подизање свести о значају дечјих права и одрастању у сигурном и подстицајном окружењу. Организатори конкурса желе да мотивишу ученике основних школа да кроз ликовне радове искажу како за њих изгледа безбрижно одрастање односно окружење без насиља. Својим радовима деца ће послати поруку широј јавности да је ненасилна комуникација и поштовање дечјих права основни предуслов за безбрижно одрастање.

Право учешћа имају деца основношколског узраста са територије Града Сомбора (Алекса Шантић, Бачки Брег, Бачки Моноштор, Бездан, Гаково, Дорослово, Кљајићево, Колут, Растина, Риђица, Сомбор, Станишић, Стапар, Светозар Милетић, Телечка и Чонопља).

Како би сви имали једнаке шансе на конкурсу, одређене су категорије за учеснике:

– I категорија – ученици од I до IV разреда

– II категорија – ученици од V до VIII разреда

УСЛОВИ:

-приложени радови морају бити самосталан дечји рад, црно-бели или у боји, осликани или нацртани било којом техником (оловка, бојице, фломастери, темпере, водене бојице и слично);

-формат радова је искључиво блок број 5;

-сваки ученик може учествовати са највише два рада;

-групни радови се неће разматрати;

-на позадини сваког рада ОБАВЕЗНО је исписати личне податке (име и презиме, школа, разред, контакт телефон родитеља/старатеља). У случају да подаци нису унети рад неће бити разматран од стране комисије;

-оригинални радови се шаљу на адресу Сомборског едукативног центра (Стапарски пут 16, Сомбор) са назнаком “За ликовни конкурс” или се достављају лично у просторијама организације, радним данима од 9 до 17 часова;

-рок за достављање радова: 12. новембар 2020. године до 17 часова.

Радови који нису у складу са условима и темом конкурса или нису достављени до назначеног рока неће се узети у разматрање. Радови се НЕ ВРАЋАЈУ ученицима него остају у збирци Сомборског едукативног центра. Организатор задржава право да радове користи за друге непрофитабилне изложбе, у добротворне сврхе и да их репродукује у штампаним или електронским публикацијама.

Основни критеријуми за одабир радова су креативност, оригиналност и естетика. За најкреативније радове предвиђене су симболичне награде. О добитницима награда одлучиваће трочлана комисија.

 

Додела награда и изложба радова биће уприличена током обележавања Међународног дана борбе против насиља над децом (19. новембар) и Међународног дана дечјих права (20. новембар).

За додатне информације  можете нас контактирати путем мејла soeducentar@yahoo.com ,  путем телефона 064/3304582 или лично у просторијама организације радним данима у периоду 9 до 17 часова.

Сомбор: 22.10.2020.

 

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор