Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

МЛАДИ ОСНАЖЕНИ ЗА ПРИПРЕМУ И РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА ФИНАНСИРАНИХ ИЗ СРЕДСТАВА ЕУ И ДРУГИХ МЕЂУНАРОДНИХ ФОНДОВА

77
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклог викенда у Омладнском клубу Града Сомбора успешно је завршена реализација обуке под називом називом „Јачање компетенција за припрему и реализацију пројеката финансираних из средстава ЕУ и других међународних фондова“.

У обуци је учествовало 17 младих са подручја Сомбора и околних насеља. Током шест дана обуке (од 9. до 11. новембра и од 30. новембра до 2. децембра) млади су унапредили знања и вештине за прикупљање финансијских средстава из ЕУ и других међународних фондова; ЕРАСМУС+, ЕYФ, ИПА, Савет Европе, ЦОСТ и страних амбасада у Србији.

Полазници су развили вештине умрежавања и стратешког организовања припреме предлога пројеката. Идентификовани су релеватни проблеми у локалној заједници као и могућност коришћења пројектног финансирања за решавање тих проблема. На крају циклуса, полазници су креирали нацрте пројеката за потенцијално аплицирање код међународних донатора.

Обука је организована у склопу пројекта „МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ПОСАО ПОКРЕНИ 4.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“ који реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром и Сомборским омладинским Боом-ом уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Сомбор: 03.12.2018.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор