Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ ХИВ/АИДС-а

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Поводом 1. децембра – Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а, Црвени крст Сомбор, Сомборски едукативни центар и Канцеларија за младе града Сомбора организују низ јавних акција.

У суботу, 30. новембра у сарадњи са кафићем „Урбан Пуб“ организује се журка за младе „Кондом парти“ уз живу свирку са почетком у 22 часа. Тим поводом волонтери Црвеног крста Сомбор делиће посетиоцима промотивни материјал и кондоме у знак превенције ХИВ/АИДС-а.

У недељу, 1. децембра у сарадњи са АРК Сомаратон биће организована манифестација поводом обележавања Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а. На Главној улици у Сомбору на неколико пунктова волонтери Црвеног крста Сомбор, Канцеларије за младе града Сомбора и Сомборског едукативног центра организоваће промо штандове на којима ће сви заинтересовани моћи да сазнају и науче нешто више о мерама превенције и заштите од ХИВ/АИДС-а.

У Свечаној сали Градске куће у Сомбору, волонтери Црвеног крста Сомбор извешће едукативну представу „Стасија“. На представу ће бити позвани ученици завршних разреда основних и средњих школа, као и представници Савета за здравље Града Сомбора , организације и установе које се баве превенцијом ХИВ/АИДС-а. Представа ће се одржати у понедељак, 2. децембра са почетком од 18 часова.

Као последњу ативност обележавања Светског дана борбе против ХИВ/АИДС-а, у Скупштинској сали у Жупанији, у среду, 4. децембра од 11 до 13 часова, биће организована панел дискусија на којој ће се говорити о унапређењу сервиса за превенцију ХИВ/АИДС-а у Сомбору, а на којој ће говорити  представници Завода за јавно здравље Сомбора, локалне самоуправе, Црвеног крста Сомбор и Сомборског едукативног центра.

Такође, Црвени крст Сомбор ће у току новембра и децембра реализовати едукативне радионице на тему превенције ХИВ/АИДС у основним и средњим школама на територији Сомбора и околних села.

Сомбор: 29.11.2019.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор