Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

ОБУКЕ ЗА 12 МЛАДИХ ПРОГРАМЕРА, ТРГОВАЦА И ФРИЗЕРА

насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

У оквиру пројекта “Млад се промени за посао покрени 5.0 – унапређење запошљивости и подстицање запошљавања младих у Сомбору“ који реализује Град Сомбор у партнерству са Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским боом-ом и Школом за основно образовање одраслих Сомбор, а уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије одржан је састанак са 12 младих који ће до краја године похађати обуке за три занимања – програмер, фризер и трговац.

Обуке су изабране на основу резултата истраживања потреба младих као и потреба тржишта рада које је реализовао Сомборски едукативни центар уз подршку Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије.

У Школи за основно образовање одраслих у среду 23.10. одржан је састанак са младима који похађају обуке, послодавцима и менторима. На састанку су потписани уговори о сарадњи између послодаваца и Школе за основно образовање одраслих која је задужена за реализацију обука док су млади током састанка добили детаљне информације о процесу обуке. Послодавци који ће у наредном периоду бити ментори младима који су учесници обуке су ТР Дуга, Фризерски салон Жика, Агенција за информатичке услуге Бит Софт и Фризерски салон Оља.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор