Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Онлајн Сајам омладинског предузетништва и привредних потенцијала Србије

Naslovna slika za sajam_ig_01 (002)
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Привредни форум младих у сарадњи са Министарством омладине и спорта организује пројекат „Привреда за младе – Пут младог предузетника“ у оквиру којег ће се 8. децембра са почетком у 11 часова одржати трећи по реду „Сајам омладинског предузетништва и привредних потенцијала Србије“.

Сајам ће по први пут бити одржан у виртуелном облику на платформи https://sajam.pfm.rs/   а у оквиру сајма преко 50 младих предузетника, привредника, хабова и привредних инкубатора из целе Србије ће имати прилику да свој рад представи посетиоцима, тачније будућим младим предузетницима како би на једном месту имали доступне све неопходне информације за започињање сопственог пословања.

Како ће излагачи на сајму бити из свих крајева Србије, посетиоци ће моћи да се упознају са привредним потенцијалима наше земље, као и са успешним младим предузетницима који долазе из различитих градова и окружења, као и да од њих сазнају каква је пословна клима у тим градовима и како је изгледао њихов развојни пут.

Главни циљ сајма је да младе људе из целе Србије информише о приликама за започињање сопственог пословања, стога ће читав сајам бити интерактивног карактера, а посетиоци ће уживо моћи да посећују виртуелне штандове и разговарају са излагачима, али и да присуствују низу предавања, радионица и презентација програма подршке.

На сајму ће бити представљена и два документа значајна за развој омладинског предузетништва у Србији која су израђена у оквиру овог програма, а то су: „Индустријски потенцијали за развој омладинског предузетништва и покретање посла у 4 статистичка региона Србије“ и предлог документа „Дефинисање термина – млади предузетник“.

До сада су успешно одржана два „Сајма омладинског предузетништва“, која су успешно окупила целокупну предузетничку заједницу Србије и преко 3000 младих посетилаца, а на којима је преко 200 предузетника имало прилику да представи своје пословање.

Циљ пројекта „Млади и привреда“ је да допринесе повећању степена запошљивости младих у Републици Србији кроз њихово информисање и унапређење компетенција за развој пословних подухвата, као и повећање информисаности о привредним потенцијалима различитих региона Републике Србије кроз приказ различитих примера добре праксе младих предузетника широм Србије.

Присуство је бесплатно, а добродошли су сви млади људи који желе да се информишу о могућностима за започињање сопственог пословања.

Сајам ће се одржати на платформи https://sajam.pfm.rs/  а за све додатне информације можете се обратити на pr@pfm.rs

Сомбор: 24.11.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор