Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Општински одбор Покрета горана- „Заједно за младе“

пг насловна
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Општински одбор Покрета горана Сомбор  7. новембра започео је завршни део пројекта „Заједно за младе“  који реализује Град Сомбор у партнерству са Центром за индивидуални развој и унапређење друштва „Психозон“, Општинским одбором Покрета горана Сомбор и Сомборским едукативним центром уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Активности пројекта укључују младе у друштвене активности које се спроводе на територији града Сомбора. Како је горански покрет у свом програму првенствено оријентисан на акције пошумљавања и озелењавања тако их у својим активностима спроводи  и ове године.

Прва акција реализована је уз помоћ волонтера различитог узраста у прелепом и пространом дворишту гаковачке школе и  вртића где је посађено 53 саднице дрвећа, врбе, храста, јаребике, јавора, дафине,…

Следеће акције одвијале су се у Стапару, вртићу и школи, где су вртићу у помоћ пристигли родитељи, малишана и садашњи и бивши ученици ове школе.

Ученици Пољопривредно прехрамбене школе, са својим професоркама Биљаном Славнић и Тијаном Скокић садили су украсне саднице дрвећа на економији   своје школе, али и у вртићима „Бубамара“, „Ђурђевак“ и „Вишњица“.  Предраг Сушић, члан покрета, исекао је исушена и оболела стабла у дворишту вртића Бубамара.

До сада је у овим акцијама посађено преко 150 садница. Следи садња у Колуту,  Риђици и Кљајићеву,  затим у О.Ш. „Доситеј Обрадовић“ и дворишту Пољопривредне школе и преосталим вртићима. Позивамо све волонтере да нам се прикључе у реализацији овог пројекта.  Контакт податке и најаве акција могу се пронаћи на сајту и страници на друштвеним мрежама Покрета  горана Сомбор.

Сомбор: 12.11.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор