Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Позив за учешће у радној групи за креирање Локалног акционог плана за децу

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Сомборски едукативни центар – СЕЦ упућује позив заинтересованим стручњацима са територије Града Сомбора да се пријаве за учешће у радној групи за израду Локалног акционог плана за децу Града Сомбора (у даљем тексту ЛАП-а за децу).

Од свих пристиглих пријава, СЕЦ ће сачинити листу од 11 особа које ће као свој предлог упутити Градоначелнику Сомбора.

Од лица која буду именована у радну групу, очекује се да током новембра присуствују низу састанака и активно допринесу креирању предлога акционог плана који ће садржати потенцијалне мере и активности којима се унапређује положај деце у Сомбору, а разврстане у неколико приоритетних области.

У оквиру јавног конкурса за израду локалног акционог плана за децу који је распоисао Град Сомбор, Сомборски едукативни центар конкурисао је са предлогом пројекта „Креирајмо Локални акциони план за децу у Сомбору“ који је пре објављивања позива за чланове радне групе подразумевао и свеобухватно истраживање, уз укључивање деце до 18 година, родитеља, стручњака као и представника релевантних организација, установа и институција. Закључци и анализа произашли из истог ће послужити радној групи као основа за креирање предлога првог ЛАП-а за децу у Сомбору.

Након што радна група изради први нацрт предлога, документ ће се наћи на јавном увиду и јавној расправи, а грађани ће бити позвани и охрабрени дају коментаре и предлажу измене и допуне.

Након јавне расправе, радна група за ЛАП за децу ће сачинити финални предлог и упутити га у скупштинску процедуру, а усвајање истог очекује се до краја текуће календарске године.

Стручњаци чије је занимање и/или професија уско у вези са унапређењем положаја деце те се сматрају релевантним и спремним за значајан допринос креирању ЛАП-а за децу, треба најкасније до 20. октобра на електронску адресу soeducentar@yahoo.com   да пошаљу своју биографију, кратку мотивацију за учешће и контакт телефон.

За учешће у у радној групи, предвиђена је накнада, а обезбеђени су материјал за рад и стручно-техничка подршка тима Сомборског едукативног центра.

За све додатне информације заинтересовани могу да се обрате путем наведеног мејла и/или телефона 025 444 249.

Израда предлога Локалног акционог плана за децу града Сомбора, реализује се кроз пројекат „Креирајмо Локални акциони план за децу у Сомбору“ који спроводи Сомборски едукативни центар уз финансијску подршку Града Сомбора и уз суфинансирање кроз Програм “Реформа пореза на имовину” који финансира Швајцарска Влада, а спроводи Представништво Helvetas Swiss Intercooperation.

Сомбор: 15.10.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор