Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Психолошке радионице за младе

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Протеклих месеци, представници сомборског психолошког центра “ПСИХОЗОН”, реализовали су низ психолошких радионица за младе, а најучесталије су биле уочи самог обележавања Светског дана менталног здравља – 10.октобра. Циљ ових радионица је био да се млади едукују о значају бриге, очувања и унапређења сопственог психичког здравља, а уједно и да обрате пажњу на психичка стања других, како би се боље разумели и уважавали, тако да је фокус био и на превенцији предрасуда и стигме према особама које имају неки психички проблем и/или које се лече или су се лечиле од психичких/психијатријских болести. Са младима смо обрађивали различите психолошке теме, а акценат је био на осећањима/емоцијама и стим у вези емоционалној писмености.

Млади су показали велику заинтересованост за ове теме.

Радионице су одржане у Сомбору: у Средњој економској школи, Средњој школи “Свети Сава”, Дневном боравку за децу, младе и одрасле са сметњама у развоју и инвалидитетом /ШОСО “Вук Караџић”, Омладинском клубу, Психозон-у, као и у Основној школи “И.Г.Ковачић” у Станишићу. Реализовали су их психолози: Татјана Ђурић, Моника Вук, Саша Стојшић, Милица Лугумерски и педагог, Јелена Цимеша.

Млади су упознати и са местима на којима могу добити стручну психолошку подршку, укључујући и сам “Психозон”, где сви заинтересовани могу да добију стручне услуге психолошког саветовања, психотерапијске услуге, психодијагностику и др. вид психолошке подршке.

Радионице су реализоване у оквиру пројеката подржаних од стране Града Сомбора “Психолошко саветовалиште за младе у 2020.год.”/ЛАП за младе, као и пројекта “Заједно за младе”/”Психолошки кутак за младе”-Психозон, подржаног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Све активности са младима су реализоване у складу са актуелним препорукама надлежних везаних за ковид епидемију.

Верујемо да су наведене активности допринеле да млади јасније и на време препознају проблем и да су спремнији да се обрате за стручну помоћ уколико неке проблеме не знају сами да реше или уз подршку људи из ужег окружења, као и да им је постала ближа чињеница да није срамота имати дилему или проблем у психичком функционисању, јер у таквим ситуацијама и стањима може да буде свако. Психички проблем су као и физички, сваком могу да се десе. А психичко здравље је важно једнако као и физичко, јер здравље не треба цепкати – здравље је здравље, а ми смо цели (психофизички).

Извор: Психозон

Сомбор: 17.11.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор