Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У СОМБОРУ

Sportovi_Sombor_22.05..indd
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

22. маја, Сомбор ће бити домаћин манифестације под називом „Спортске игре младих“ на којој ће учествовати око 1400 основаца и средњошколаца у 8 спортских дисциплина.

Тим поводом у Спортском савезу града Сомбора одржана је конференција за медије на којој су представљени сви технички детаљи ове манифестације, стоји на порталу 025.rs

„Циљ Спортских игара младих је промоција здравих стилова живота и промоција пријатељства. Спортске игре младих се одржавају под покровитељством Владе Р. Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт Р. Србије и наравно града Сомбора који је ове године по први пут домаћин овој манифестацији“ рекао је председник Спортског савеза града Сомбора Милан Стакић.

„Ово је једна од највећих манифестација у Европи када је аматерски спорт у питању. Изузетно ми је драго што смо успели да ову манифестацију доведемо у Сомбор, јер наш град је познат по изузетним спортским успесима које су постигли управо Сомборци. Иста је ситуација и са школским спортом пошто деца из Сомбора на свим такмичењима постижу одличне резултате и освајају медаље“ истакла је Антонија Нађ Косановић чланица Градског већа града Сомбора задужена за спорт и омладину.

„Ми смо се одлучили за осам спортова, а најинтересантније је да смо акценат ставили на основношколски спорт, док ћемо од средњошколаца имати такмичаре у баскету 3 на 3“ нагласио је Имре Ото секретар Спортског савеза града Сомбора.

Oтварање Спортских игара младих у Сомбору је у среду 22. маја у 9 сати пре подне на Тргу Светог Тројства.

Извор: vojvodinainfo.rs

Сомбор: 20.05.2019.

Sportovi_Sombor_22.05..indd

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор