Венац Радомира Путника 2

25000 Сомбор, Србија

+381 62 8 750 901

+381 (0)25/ 302 765

+381 62 8 750 901

Заједно за младе

naslovna
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Град Сомбор у сарадњи са Центром за индивидуални развој и унапређење друштва „Психозон“, Општинским одбором Покрета горана Сомбор и Сомборским едукативним центром, а на иницијативу Канцеларије за младе Града Сомбора почење реализацију пројекта Заједно за младе, финансираног од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Реализација пројекта подразумева низ бесплатних програмских активности за младе са територије Града Сомбора у којима ће млади у наредном периоду имати могућност да учествују. Неке од активности које ће бити реализоване пројектом су двомодуларни тренинг за младе кроз који ће млади стећи знања и вештине из области људских права и превенције дискриминације, а које ће реализовати УГ Сомборски едукативни центар. Такође, са радом почиње и „Психолошки кутак за младе“ у  Центру за индивидуални развој и унапређење друштва „Психозон“,  где млади могу добити подршку која се тиче менталног здравља, његове заштите, очувања и унапређења, те информације у области психичког функционисања, услугу саветовања и психотерапије за младе. У оквиру „Психолошког кутка за младе“ млади ће моћи да учествују на радионицама на тему менталног здравља, док ће и средњошколци са територије Града Сомбора имати прилику да се ближе упознају са темом менталног здравља кроз интерактивне радионице.

Општински одбор Покрета горана ће у оквиру пројекта „Заједно за младе“ реализовати низ еколошких акција које ће бити едукативног типа, али и имати практичну компоненту јер ће млади стечена знања и вештине моћи да употребе приликом озелењавања површина на територији нашег града.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију на територији наше земље, све планиране активности ће се реализовати у складу са истом, уз поштовање свих превентивних мера које у датом тренутку буду на снази.

Сомбор: 12.08.2020.

Поделите вест

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Канцеларија за младе Сомбор